Hvorfor ændrede Trump mening om Bitcoin?

Billede af unsplash.com/@historyhd
Foto: unsplash.com/@historyhd
Artiklens Tags:

Hvad fik Trump til at skifte mening om Bitcoin og støtte kryptovalutaer? Vi dykker ned i årsagerne og nøglepersonerne bag denne ændring.

Fra skeptiker til fortaler

Donald Trump udtalte i 2019 at han ikke var fan af hverken Bitcoin eller kryptovalutaer, som ikke er penge, og hvis værdi er meget volatil og baseret på ingenting. Denne holdning fra præsident Trump har dog ændret sig markant.

Republikansk støtte til Bitcoin

Tidligere på måneden vedtog det Republikanske Parti en ambitiøs platform for at fremme innovation inden for digitale aktiver og beskytte rettighederne for bitcoin-ejere. Partiet har nu forpligtet sig til at forsvare retten til at mine bitcoin og sikre, at amerikanere kan opbevare deres digitale aktiver uden statslig overvågning.

Et vendepunkt for kryptoadoption

Republikanernes nye platform står i skarp kontrast til den nuværende administrations politik. Tidligere på året krævede US Department of Energy’s Energy Information Administration (EIA) detaljeret information fra bitcoin-miningselskaber, hvilket blev betragtet som en massiv indblanding i kryptomarkedet. Den republikanske forpligtelse til at beskytte bitcoin-mining er derfor meget velkommen i industrien.

Vivek Ramaswamy: En central figur

En vigtig person bag denne ændring er Vivek Ramaswamy, tidligere præsidentkandidat og iværksætter. Han har spillet en afgørende rolle i at overbevise det Republikanske Parti om at støtte kryptoinnovation. Ramaswamy har været en stærk fortaler for, at kryptovalutaer som bitcoin skal betragtes som råvarer, hvilket betyder, at de ikke falder ind under SEC's jurisdiktion.

Ramaswamy udtalte under en republikansk debat sidste år:

“Det er intet mindre end pinligt, at Gary Gensler, den nuværende leder af SEC, ikke engang kunne sige, om Ethereum er en reguleret sikkerhed eller ej.”

Modstand mod CBDC

Republikanerne har også udtalt, at de vil modarbejde oprettelsen af en Central Bank Digital Currency (CBDC). Guvernøren i Florida, Ron DeSantis, vedtog sidste år en lov, der forbyder brugen af en føderal CBDC i staten.

Hvad betyder fire år mere med Trump?

Hvis Trump bliver genvalgt, vil hans administration fokusere på at fremme kryptoinnovation i USA. Dette vil inkludere at afslutte Biden-administrationens “krig mod krypto” og sikre, at fremtiden for Bitcoin bliver skabt i Amerika.

Vivek Ramaswamys og senator J.D. Vances indflydelse på det Republikanske Parti har været afgørende for denne politiske skifte. Vance, Trumps seneste VP-valg, er også en stærk tilhænger af bitcoin og digitale aktiver.

Trumps ændrede holdning viser en markant udvikling i det Republikanske Partis syn på kryptovalutaer og deres potentielle fremtid i USA.

Se det originale indhold her.