Få styr på studiebudgettet

Foto: Unsplash @firmbee

Artiklens Tags:

At holde styr på økonomien som studerende kan være en udfordring, men med et par enkle tips kan du undgå bekymringer og fokusere på studiet og fritiden.

Lav et budget

For at få overblik over dine udgifter og indtægter er det klogt at lave et budget. Start med at liste dine faste udgifter som husleje, forsikringer og telefonregning. Tilføj så variable udgifter som mad og fornøjelser.

Ansøg om SU og boligstøtte

Som studerende i Danmark har du mulighed for at modtage SU. Tjek, hvad du er berettiget til, og ansøg om boligstøtte, hvis du bor til leje.

Få et studiejob

Hvis du ønsker ekstra penge til fritiden, kan et studiejob være en god idé. Desuden er den erfaring og det netværk du får igennem et studiejob også guld værd! Husk dog at holde øje med SU’s indtægtsloft, så du ikke risikerer at skulle betale støtte tilbage.

Opret en budgetkonto

En budgetkonto kan hjælpe dig med at fordele dine udgifter jævnt over året. Med en budgetkonto slipper du for at bekymre dig om dyre regninger, fordi du har et overblik over hvad dine penge går til.

Udveksling

Planlægger du et udvekslingsophold i udlandet? Sørg for at forberede dig økonomisk og tjek mulighederne for finansiering. Der er ofte legater at søge hos din uddannelsesinstitution eller gennem andre organisationer.

Med lidt planlægning kan du undgå økonomiske bekymringer som studerende og i stedet fokusere på alt det spændende, studielivet har at byde på.

Inspirstion til artiklen fundet her.

Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

10 ting du ikke viste om penge

Tror du, at du ved alt om penge? Tænk igen! Her er 10 forunderlige finansielle fakta, som måske vil overraske dig og give dig et helt nyt perspektiv på penge.

Nyheder

Pundet stiger: Hvad betyder det for dig?

Pundet er på vej op, og der er store forventninger til kommende britiske inflationsdata. Men hvad betyder det egentlig for din økonomi? Vi giver dig det fulde overblik – uden økonomisk jargon.

Spare-hacks

Spare-hacks fra vores bedsteforældre

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældre klarede sig økonomisk uden alt det moderne teknologi? De havde nogle ret smarte tricks, som vi måske kan lære noget af. Læs med og bliv inspireret til at spare penge med gamle sparetricks!

Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.