Palantir og Lucid: Vigtige tal fra de seneste kvartalsrapporter

Foto: af bylolo på Unsplash

Artiklens Tags:

Teknologiaktierne Palantir og Lucid har lige offentliggjort deres seneste kvartalsrapporter. Mens én skuffer, overrasker den anden.

En solid præstation: Palantir Technologies

Palantir Technologies Inc. (PLTR) leverede stærke resultater for tredje kvartal. Virksomhedens justerede EPS (earnings per share) landede på 8 cent, lidt over analytikernes forventninger på 7,9 cent​​​. Dette skriver @unusualwhales på mediet X. Det er en positiv nyhed for investorer, der fokuserer på software og dataanalyse. Palantirs omsætning var også over forventningerne og nåede 634 millioner dollars sammenlignet med de forventede 615,8 millioner dollars.

Med dette meget flotte resultat skulle man tro, de slog boldet ud af parken. Dog faldt deres aktie 8,37% i After Hours. Det kan hænge sammen med, at aktien var steget hele dagen med 8%, inden deres earnings kom ud. Det vil sige at de gode resultater formentlig var “priced in”, som den garvede investor vil sige. Derfor blev der taget profit i AH (After Hours), som agerede som et “sell the news” event.

Lucid Motors: Elbiludfordringer

Lucid Motors, derimod, havde et hårdt kvartal. Elbilproducenten havde en negativ EPS på -0,30 dollars, hvilket var værre end forventningen på -0,25 dollars​. Dette kan ses som et advarselssignal for dem, der er interesserede i elbilmarkedet. Lucids omsætning landede også under forventningen på 182 millioner dollars, idet de kun leverede 172 millioner dollars​. Elbilsmarkedet har generelt haft et par hårde år, specielt de mindre af dem som Ludic og Nio kunne nyde godt af et rentefald.

Markedsbevægelser og fremtidsudsigter

Mens Palantir ser ud til at have overrasket positivt, viser Lucids resultater, hvor udfordrende markedet for elbiler kan være. Palantir bevæger sig fortsat i en opadgående retning, hvilket er et lovende tegn for teknologiaktier. For Lucid er det klart, at der er behov for at reducere omkostningerne, hvis de vil opnå langsigtet succes​​.

Hvad skal man holde øje med?

For dem, der investerer i teknologi og elbiler, er det vigtigt at følge nøje med i, hvordan virksomheder som Palantir og Lucid udvikler sig. Palantir har vist, at det er muligt at overgå forventningerne, mens Lucid har demonstreret, at udfordringerne på elbilmarkedet stadig er til stede. Overvågning af disse virksomheder og deres konkurrenter vil være afgørende for at træffe informerede beslutninger fremover​. Begge aktier er spændende at følge fremover.

Vil du gerne holde styr på, hvad de store spillere i tech-verdenen laver? Følg med på PengeHjørnet for flere opdateringer.


Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

10 ting du ikke viste om penge

Tror du, at du ved alt om penge? Tænk igen! Her er 10 forunderlige finansielle fakta, som måske vil overraske dig og give dig et helt nyt perspektiv på penge.

Nyheder

Pundet stiger: Hvad betyder det for dig?

Pundet er på vej op, og der er store forventninger til kommende britiske inflationsdata. Men hvad betyder det egentlig for din økonomi? Vi giver dig det fulde overblik – uden økonomisk jargon.

Spare-hacks

Spare-hacks fra vores bedsteforældre

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældre klarede sig økonomisk uden alt det moderne teknologi? De havde nogle ret smarte tricks, som vi måske kan lære noget af. Læs med og bliv inspireret til at spare penge med gamle sparetricks!

Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.