Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

Foto: Unsplash @chuttersnap

Artiklens Tags:

Tænker du på at skifte til en elbil? Ifølge Spar Nord og Bilbasen kan du spare tusindvis af kroner om året, hvis du gør det.

Elbiler sparer penge

Elbiler er blevet uroligt populære i lille Danmark, og der er mange gode grunde til at flere skifter benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. En ny undersøgelse fra Spar Nord og Bilbasen viser, at totalomkostningerne ved at eje en elbil er 39% lavere end for en dieselbil og 35% lavere end for en benzinbil.

Hvorfor er elbiler billigere?

Der er flere årsager til, at elbiler er billigere. Elbiler har generelt en lavere afskrivning, og driftsomkostningerne er lavere, fordi det er billigere at køre og vedligeholde en elbil sammenlignet med benzin- og dieselbiler.


Ikke altid den bedste løsning

Men elbiler er ikke altid den bedste løsning, især hvis man ofte kører med store anhængere eller campingvogne, eller hvis man ofte kører i udlandet, hvor infrastrukturen for ladestandere måske ikke er så veludbygget.

Daglige pendlere sparer penge

Ifølge Spar Nord og Bilbasen koster det i gennemsnit godt 107 kroner pr. tur at pendle til og fra arbejde i en elbil, mens samme tur koster 164 kroner i en benzinbil og 167 kroner i en dieselbil. Med 252 arbejdsdage om året er der mange penge at spare. Man kan i gennemsnit spare cirka 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil.

Priskrig på elbiler

Efter markante prisfald på flere elbiler, kan endnu flere danskere være fristet til at købe en elbil. Men der er en risiko for, at priserne kan stige igen, hvis man venter for længe.


Fremtiden er elektrisk

Elbiler ser ud til at være fremtiden, da både markedet og forbrugerne er enige om, at elbiler er billigere og mere økonomiske at eje. Så måske du bør overveje om du skal hoppe med på trenden og skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elektrisk én!

Læs mere om undersøgelsen af Spar Nord og Bilbasen her.

Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

10 ting du ikke viste om penge

Tror du, at du ved alt om penge? Tænk igen! Her er 10 forunderlige finansielle fakta, som måske vil overraske dig og give dig et helt nyt perspektiv på penge.

Nyheder

Pundet stiger: Hvad betyder det for dig?

Pundet er på vej op, og der er store forventninger til kommende britiske inflationsdata. Men hvad betyder det egentlig for din økonomi? Vi giver dig det fulde overblik – uden økonomisk jargon.

Spare-hacks

Spare-hacks fra vores bedsteforældre

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældre klarede sig økonomisk uden alt det moderne teknologi? De havde nogle ret smarte tricks, som vi måske kan lære noget af. Læs med og bliv inspireret til at spare penge med gamle sparetricks!

Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.