Spar penge på hver tøjvask

Foto: Unsplash @planetcare

Artiklens Tags:

Er du træt af at bruge en formue på tøjvask? Så læs med her, hvor vi giver dig en række tips til, hvordan du kan spare penge, når det kommer til at holde dit tøj rent.

Når man tænker på husholdningsbudgettet, er det ofte de store udgifter, man først fokuserer på. Men tøjvask er faktisk en post, hvor man kan spare en del penge, hvis man ved, hvordan man gør. For alle dem, der måske ikke har en stor økonomi, kan disse tips være særligt nyttige.

1. Vask ved lavere temperaturer

Det første og mest effektive trick er at vaske ved lavere temperaturer. De fleste moderne vaskemaskiner og vaskemidler er designet til at vaske effektivt ved 30 eller 40 grader. Ved at reducere temperaturen fra 60 til 30 grader kan du faktisk spare op til 60% af energiforbruget, og dit tøj bliver stadig rent.

2. Fyld maskinen op

Sørg for, at vaskemaskinen er fyldt, før du starter den. Halvtomme maskiner bruger lige så meget vand og energi som fyldte maskiner, så du kan lige så godt udnytte kapaciteten fuldt ud. Hvis du har brug for at vaske små mængder tøj ofte, kan det være en idé at overveje en mindre vaskemaskine, eller du kan vælge at samle vasken, så du vasker større portioner ad gangen.

3. Vælg en energivenlig maskine

Hvis du er på udkig efter en ny vaskemaskine, så overvej en energivenlig model. Energimærkningen giver en god indikator for, hvor meget energi maskinen bruger. Modeller med høj energieffektivitet kan koste lidt mere i anskaffelse, men de vil spare dig penge i det lange løb på grund af lavere el- og vandforbrug.

4. Brug mindre vaskemiddel

Mange mennesker bruger for meget vaskemiddel, og det er både spild af penge og skadeligt for miljøet. Læs doseringsanvisningen på pakken og tilpas mængden til vandets hårdhed og tøjmængden. Brug også miljøvenlige vaskemidler, da de ofte er mere skånsomme for både tøjet og miljøet.

5. Drop tørretumbleren

Tørretumblere er kendt for at være store energislugere. Hæng dit tøj til tørre på et tørrestativ eller en tørresnor, hvis det er muligt. Ikke alene sparer du energi og penge, men dit tøj vil også holde længere, da tørretumblere kan slide på stoffet.


At spare penge på tøjvask handler mest om at være opmærksom og bevidst om dit forbrug. Ved at følge disse simple råd kan du reducere dine udgifter og samtidig gøre noget godt for miljøet. Det er en win-win for både dig og planeten.

Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

10 ting du ikke viste om penge

Tror du, at du ved alt om penge? Tænk igen! Her er 10 forunderlige finansielle fakta, som måske vil overraske dig og give dig et helt nyt perspektiv på penge.

Nyheder

Pundet stiger: Hvad betyder det for dig?

Pundet er på vej op, og der er store forventninger til kommende britiske inflationsdata. Men hvad betyder det egentlig for din økonomi? Vi giver dig det fulde overblik – uden økonomisk jargon.

Spare-hacks

Spare-hacks fra vores bedsteforældre

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældre klarede sig økonomisk uden alt det moderne teknologi? De havde nogle ret smarte tricks, som vi måske kan lære noget af. Læs med og bliv inspireret til at spare penge med gamle sparetricks!

Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.