Sydkorea går til kamp mod "shrinkflation" med bøder til fødevareproducenter

Foto: unsplash.com

Artiklens Tags:

Nu bliver fødevareproducenterne i Sydkorea holdt ansvarlige for at krympe deres produkter uden at ændre priserne, en praksis kendt som "shrinkflation".

de seneste år har "shrinkflation" – tendensen til at reducere størrelsen af produkter, mens prisen forbliver uændret – vakt bekymring blandt forbrugerne. Denne praksis har ofte været anvendt af fødevareproducenter for at omgå prisstigninger, og det har ført til frustration blandt forbrugerne, der føler sig snydt.

Sydkoreas konkurrencemyndigheder har nu besluttet at slå ned på denne praksis. Fra august vil producenter og leverandører, der praktiserer "shrinkflation" uden tydeligt at informere forbrugerne, stå over for bøder på 5 millioner won (ca. 3.700 dollars) for første gang, og 10 millioner won for gentagne overtrædelser.

Denne nye regel, der kommer efter en tre måneders overgangsperiode, er et forsøg på at beskytte forbrugerne mod skjulte prisstigninger og at sikre, at virksomhederne er transparente omkring deres produktændringer. Vi kender det allesammen, når vi kigger på morgenmadsposerne i supermarkederne. Det virker som om, de bliver større og større. I virkeligheden er det bare indholdet, der bliver mindre.

Virksomheder vil blive pålagt at informere tydeligt på emballagen, hvis der er sket en ændring i produktets størrelse eller vægt.

Med dette initiativ håber Sydkorea at sende et klart signal til fødevareindustrien om, at "shrinkflation" ikke vil blive tolereret, og at forbrugernes rettigheder skal respekteres.

Læs den originale artikel her.


Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.