Warren Buffett advarer omkring AI-svindel

Foto: https://unsplash.com/@steve_j

Artiklens Tags:

Når investeringsguruen Warren Buffett taler, lytter verden. Og nu advarer han om, at AI-svindel kan blive den næste store industri.

Warren Buffett har delt sin bekymring om kunstig intelligens (AI) og dens potentiale for at skabe en ny bølge af svindel. Han talte om bekymringer ved Berkshires årlige generalforsamling, hvor Warren Buffett fremhævede de mørke sider af AI.

Cyberkriminelle udnytter allerede teknologien til at skabe mere overbevisende svindelnumre, og eksperter advarer om, at problemet kun vil vokse i fremtiden. AI giver svindlere mulighed for at skabe realistiske falske stemmer, billeder og videoer, som kan bruges til at narre folk til at give penge eller personlige oplysninger væk.

I følge CNBC har Warren Buffett fortalt følgende til generalforsamlingen:

"Selvfølgelig har AI potentiale til gode ting, men ... jeg synes, som en der ikke forstår en pind af det, at det har et enormt potentiale for gode ting og et enormt potentiale for skade — og jeg ved bare ikke, hvordan det vil udspille sig"

Hvordan kan du beskytte dig selv?

Det er klart, at AI-svindel er en reel trussel, og det er vigtigt at tage forholdsregler for at beskytte sig selv. Her er nogle tips:

  1. Vær skeptisk over for uventede opkald og beskeder – Hvis nogen ringer eller skriver til dig og beder om penge eller personlige oplysninger, så tænk dig om to gange, især hvis det kommer fra et ukendt nummer.
  2. Undersøg – Hvis nogen hævder at være fra en virksomhed eller myndighed, så kontakt dem direkte for at bekræfte deres identitet.
  3. Vær opmærksom på mistænkelig aktivitet – Hold øje med usædvanlige transaktioner på dine konti, og rapporter det med det samme, hvis du ser noget mistænkeligt.

Ved at være opmærksom og tage forholdsregler kan du beskytte dig selv mod at blive offer for disse nye og sofistikerede svindelnumre.

Du kan læse den originale artikel her

Del artikel på sociale medier

Disclaimer
Oplysningerne på dette websted er kun til generel orientering og er ikke ment som specifik rådgivning eller anbefaling til køb. Mens vi stræber efter at holde informationerne nøjagtige og opdaterede, giver vi ingen garantier af nogen art. Enhver købsbeslutning du foretager på grundlag af oplysningerne på dette websted, bør ske efter egen grundig overvejelse og eventuelt med konsultation fra en fagperson.
Økonomi

10 ting du ikke viste om penge

Tror du, at du ved alt om penge? Tænk igen! Her er 10 forunderlige finansielle fakta, som måske vil overraske dig og give dig et helt nyt perspektiv på penge.

Nyheder

Pundet stiger: Hvad betyder det for dig?

Pundet er på vej op, og der er store forventninger til kommende britiske inflationsdata. Men hvad betyder det egentlig for din økonomi? Vi giver dig det fulde overblik – uden økonomisk jargon.

Spare-hacks

Spare-hacks fra vores bedsteforældre

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældre klarede sig økonomisk uden alt det moderne teknologi? De havde nogle ret smarte tricks, som vi måske kan lære noget af. Læs med og bliv inspireret til at spare penge med gamle sparetricks!

Økonomi

Hvad tjener topcheferne i Danmark?

Er du klar til at lære mere om, hvordan topcheferne i Danmark skovler penge ind? Her er, hvad der sker i lønverdenen for de store spillere, og hvad det betyder for dig som ny på arbejdsmarkedet.